Sluit ×

Van Terra on 27/09/2018

Kleurtrends 2018-2019

Kleurtrends 2018-2019

  "Overall is het een mix van sportief, elegant, klassiek en modern."   We naderen het eind van 2017 en daarmee komen ook de trends voor het aankomende jaar. Na alle gegevens verzameld te hebben, kondigden ‘s werelds toonaangevende kleurexperts de kleurtrends voor de fashion en interieur branche aan. Hoe worden de kleurtrends bepaald in gewone-mensentaal? De kleurexperts van Pantone verzamelen de data op beurzen, modeshows en design instituten en focussen zich dan op de meest populaire kleuren. Met deze informatie wordt een internationale kleurenanalyse gemaakt. Ookwel bekend als de E.C.S. of Essential Color Summary. In deze gid kun je de kleurtrends voor de herfst en winter seizoen van 2018-2019 zien.   DE TRENDS De kleurtrends voor de komende jaren kennen veel tegenpolen, om een paar combinaties te noemen; metallic en aardetinten, pastel met intense kleuren en neon gecombineerd met neutrale tinten. Overall is het een mix van sportief, elegantie, klassiek en modern.     DE KLEUREN Pantone heeft de kleurtrends onderverdeeld in 4 groepen.  

Pastels and Reds

Deze trend is een combinatie van de mooiste pasteltinten met rijke juweel rode tinten.    

Earthy Tones and Citrus

Hier worden helder neon geel en warme aarde tonen zoals roest en koper gecombineerd.    

Cool Green-Blues and Shades of Green

De kleuren turquoise en de kleur van de zee overheersen in deze groep. Deze krachtige kleuren vormen een combi met zachte kleuren, zoals olijf en kaki.    

Steel Blues and Purple

Dit kleurenpalet begint met een pracht staalblauwe kleur en bevat donker paars en lila.     We kunnen niet wachten op welke prachtige creaties we voorbij zien komen in het komende jaar! SaveSave