Sluit ×

Van Terra on 07/08/2019

Hoe maak ik een quilt-kussen: stap 5: de kussenhoes naaien

Hoe maak ik een quilt-kussen: stap 5: de kussenhoes naaien

Dit heb je nodig:

  • De gequilte voorkant van je kussenhoes
  • De stof voor de achterkant van de kussenhoes
  • Garen
  • Strijkijzer
  • Binnenkussen

Vouw één van de lange randen van de stof voor de achterkant van het kussen 1cm naar binnen en strijk er overheen. Vouw de rand nogmaals naar binnen om de kniprand van de stof te verbergen, en strijk er weer overheen. Naai de zoom dicht langs de binnenste vouwlijn. Herhaal dit voor het tweede stuk stof voor de achterkant van het kussen.

Plaats de twee stukken stof bovenop de gequilte voorkant, met de goede kant van de stoffen naar elkaar toe, de knipranden bovenop elkaar en de naden in het midden. Eén achterstuk ligt gelijk met de bovenkant van het voorstuk en het andere stuk ligt gelijk met de onderkant van het voorstuk. In het midden overlappen de twee achterstukken. Zet de randen vast met knopspelden of klemmetjes.

Naai een zoom rondom de gehele buitenste rand, gebruik een naadtoeslag van 1cm en draai de stof bij de hoeken met de naald in dstof.

Knip de hoeken van je kussenhoes vlak langs de zoom bij en keer de hoes binnenstebuiten. Voeg een binnenkussen toe en je bent helemaal klaar!

Je label bevestigen

Nu is het tijd om je label te bevestigen. We gebruiken voor dit project een lederen label met geperforeerde hoeken. Een snel en eenvoudig klusje - dit zijn de stappen.

Kies een plek om je label te bevestigen.

Gebruik de gaatjes om het label aan één kant vast te spelden.

Begin met naald en garen een steek vanaf de binnenkant van het kussen. Haal de naald door een van de gaatjes omhoog en trek het garen door het aangrenzende gaatje naar beneden (alsof je een knoop vastzet). Herhaal dit 4 of 5 keer totdat het label stevig vast zit.

Knoop de draad aan de binnenkant van de hoes vast en knip het resterende garen bij. Herhaal deze stappen om de andere kant van het label te bevestigen.

Klaar!