Sluit ×

Van Terra on 27/09/2018

Gek op ruitjes!

Gek op ruitjes!

  "Van buffel-geruite woondecoratie tot behaaglijke geruite flanellen overhemden, plaid is een term die we steeds vaker in design tegenkomen."   Ruitjes! Je komt ze overal tegen, in flanellen overhemden, tot in interieur accessoires. Ruitjes zijn terug. En ze zijn niet lang weg geweest. Net als andere trends, herhaalt het zich. Er wordt onderscheid gemaakt tussen patronen en daarom gaan we vandaag in op twee populaire patronen: plaid en gingham.    

Plaid

Plaid kan een combinatie zijn van meerdere kleuren, kleurtinten, donker en licht en allerlei diktes lijnen en strepen. Een heleboel opties dus. Daarom zijn er een behoorlijk aantal subcategorieën ontstaan, zoals Tartan, Madras en Tattersall. Een duidelijk voorbeeld is de Schotse kilt, welke onder de Tartan categorie valt.      

Gingham

Aan de andere kant bestaat Gingham altijd uit een of meerder kleuren, plus wit. Je kunt het patroon herkennen aan horizontale en verticale strepen met dezelfde breedte. Gingham zie je nu in bijna alle kledingwinkels, maar ook in de Duitse Dirndls (traditionele kleding). En in het verleden kwam je Gingham tegen in de arbeidersklasse. Origineel is Gingham gemaakt van 100% katoen of linnen, tegenwoordig is het een mix van alles, variërend van kleding tot woondecoratie, alles kan.     Wat er ook gebeurt en of je het wilt of niet, ruitjes blijven altijd! SaveSave SaveSave