Sluit ×

Van Terra on 27/09/2018

DIY Zomer project - kinderriem

DIY Zomer project - kinderriem

"Ook leuk om een bijpassende riem te maken!"

  Het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Deze gemakkelijk kinderriemen kun je voor alle leeftijden maken. Het is een goede oplossing om reststofjes op te maken. Een leuk idee is om een bijpassende riem te maken! De D-ringen die je nodig hebt, zijn te vinden op de markt, in stoffenwinkels of online.      Afmetingen riem: 67 x 27 cm, afhankelijk van de gebruikte afmetingen.   Dit heb je nodig:
  • Stof
  • 2 x D-ringen - wij gebruikte ringen van 2,5 cm breed, je kunt ook bredere of smallere ringen gebruiken, afhankelijk van de look die u wilt. Maak dan wel de stoffen breder of smaller.
  • Vlieseline - we gebruikten de G700, een lichtgewicht geweven type vlieseline - SF101 kan ook.
  • Garen in een bijpassende kleur
  Meet de taille van het kind waarvoor je riem wilt maken en voeg 16,5 cm toe aan deze maten - onze taillemaat was 56 cm, dus hebben een stuk stof met de lengte van 72,5 cm nodig.   Bereken voor de breedte door twee maal de afmeting van de D-ring te nemen en tel daarbij 1,5 cm op. Wij hebben dus 6,5 cm nodig in de breedte. Knip dan de stof en voering uit. Leg dan de vlieseline aan de verkeerde kant van de stof en volg de instructies van de fabrikant om het vast te maken.     Vouw de stof met de goede kanten en lange kanten op elkaar. Naai langs de lange kant met een naadtoeslag van 0,75 cm en leg een stiksteek aan het begin en einde.     Draai de tube stof weer met de goede kant naar buiten en pers plat met de naden aan de zijkanten. Zodat je aan beide lange kanten kan naaien. Naai dan dicht langs beide lange kanten.       Vouw aan één uiteinde van de riem de stof met 0,75 cm om en daarna weer met 1,5 cm om tot een zoom te komen. Naai deze zoom dan vast.     Schuif de D-ringen op de riem en zoom zoals je bij de andere uiteinde hebt gedaan, met de D-ringen in de vouw aan het einde van de riem.       Dan is je riem klaar om te gebruiken...   Hoe gebruik je de riem eigenlijk? Doe de riem om, schuif het uiteinde door beide ringen, draait terug, maar dan alleen over de eerste ring en onder de tweede.