Wunderlabel blijft open en onze klantenservice staat altijd klaar om je te helpen. Bezoek onze Covid-19-informatiepagina voor updates.

Sluit ×

KIES JE VOORKEUREN

Kies jouw land

Van Wunderlabel on 09-04-2020

2 Variaties - Doe-het-zelf mondkapjes zonder naaien | Image

2 Variaties - Doe-het-zelf mondkapjes zonder naaien

Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes zijn momenteel zeer gewild, maar praktisch niet meer verkrijgbaar. Toch wordt het in veel landen aangeraden om in het openbaar een mondkapje te dragen. Een stoffen mondkapje dragen in de supermarkt bijvoorbeeld, waar het lastig is om voldoende afstand te houden, kan de verspreiding van het virus vertragen. Maar wat kan je doen als de mondkapjes overal uitverkocht zijn?

Het goede nieuws is dat het maken van je eigen stoffen mondkapje zeer eenvoudig is - zelfs zonder naaimachine! Het neemt slechts enkele minuten in beslag en waarschijnlijk heb je de materialen al in huis. Kies een stuk stof met een leuk printje en maak eenvoudig je eigen mondkapje.

In slechts een paar stappen vouw je de stof tot een simpel mondkapje. We laten je twee variaties zien, zodat je zelf kan kiezen welk mondkapje het beste bij jou past. Voor de eerste versie heb je alleen wat stof en elastiekjes nodig. Voor de tweede versie heb je ook twee veiligheidsspelden nodig. Beide mondkapjes zijn comfortabel om te dragen en eenvoudig naar wens aan te passen. Aangezien er geen naaiwerk bij komt kijken, kun je de mondkapjes eenvoudig uit elkaar halen om te wassen of om de stof voor een ander project te gebruiken.

In deze video laten we je zien hoe in enkele stappen eenvoudig zelf een mondkapje van stof kunt maken. Verzamel je benodigdheden en ga snel aan de slag!

DISCLAIMER

Deze zelfgemaakte mondkapjes zijn geen chirurgische maskers of N95-maskers! Ze beschermen de drager niet tegen infecties. Ze zijn enkel bedoeld om te voorkomen dat de drager anderen infecteert via het hoesten en niezen. Deze mondkapjes dienen voor elk gebruik op een hoge temperatuur te worden gewassen. Draag een mondkapje nooit twee keer achter elkaar!

Door het surfen op onze website geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Meer informatie over cookies is te vinden in onze privacybeleid.