Sluit ×
Winkel 
flag_nl
 / Taal 
flag_nl
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Kies uw valuta

Creatieve blog van Wunderlabel!

Van Terra on 21-03-2019

Hoe maak ik een quilt-kussen: een 5-delige serie

Hoe maak ik een quilt-kussen: een 5-delige serie

"Dit jaar introduceren wij een 5-delige serie om jou stap voor stap te begeleiden met het maken van je eigen quilt-kussen."

Dit jaar introduceren wij een 5-delige serie om jou stap voor stap te begeleiden met het maken van je eigen quilt-kussen. Om je te helpen met het verzamelen van alle benodigdheden hebben wij dit overzicht van alle stappen opgesteld.

Stap 1: Een introductie van het project en de werkwijzen die we gaan gebruiken, evenals advies betreft de keuze van stoffen en patronen. Tijdens deze stap heb je nog geen materialen nodig, maar je kiest wel de stof uit voor de voor- en achterkant van je kussen.

Stap 2: Een indeling uitkiezen, je stof knippen en klaar voor gebruik maken. Je hebt ruitjespapier en kleurpotloden nodig om je kussen te ontwerpen, evenals de stof die je hebt uitgekozen in stap 1. Andere materialen zijn afhankelijk van de manier waarop je besluit je stof te knippen - als je een ‘rotary cutter’ (rollend mes) gebruikt, heb je ook een snijmat en liniaal nodig. Bij het gebruik van een schaar heb je een liniaal en iets om de stof mee te markeren nodig (textielstift of kleermakerskrijt in een contrasterende kleur). Een strijkijzer om je stof glad te maken is misschien ook handig.

Hoe maak ik een quilt-kussen: een 5-delige serie

Hoe maak ik een quilt-kussen: een 5-delige serie

Hoe maak ik een quilt-kussen: een 5-delige serie

Stap 3: De bovenkant van de quilt in elkaar zetten. Tijdens deze stap heb je de stof die je hebt voorbereid in stap 2 nodig, evenals naaigaren in een bijpassende kleur (wij gebruiken graag een lichtgrijze kleur voor de meeste stoffen, omdat dit meestal goed combineert). Knopspelden en clipjes zijn ook benodigd, en een strijkijzer komt goed van pas om de naden glad te strijken.

Hoe maak ik een quilt-kussen: een 5-delige serie

Stap 4: De voorkant van het kussen in elkaar zetten en quilten. Voor deze stap heb je naaigaren dat bij je stof past, stof voor de voering (die je hebt voorbereid in stap 2) en quiltvulling nodig. Er zijn verschillende soorten vulling beschikbaar, van katoen tot bamboe en wol tot polyester, evenals een aantal gemengde soorten. Ieder vezeltype gedraagt zich anders en geeft je quilt een andere look, dus de keuze is afhankelijk van jouw smaak - bezoek eerst een stoffenwinkel om de verschillende opties te bekijken en aan te voelen. We gaan de voorkant van het kussen met een naaimachine quilten, met behulp van een naaivoet voeren we de stof door de naaimachine heen. Je kunt natuurlijk ook met de hand quilten als je dat wil, maar dit is een ander proces dat resulteert in een unieke look.

Hoe maak ik een quilt-kussen: een 5-delige serie

Stap 5: Je kussen in elkaar zetten. Tijdens deze laatste stap heb je de stof voor de achterkant van het kussen nodig, evenals naaigaren in een bijpassende kleur. Ook heb je een binnenkussen van het juiste formaat nodig - ons project is gebaseerd op een vierkant kussen van 45 centimeter, maar als je een kleinere of grotere hoes hebt gemaakt, vergeet dan niet de maat van het binnenkussen aan te passen!

Hoe maak ik een quilt-kussen: een 5-delige serie

We hopen dat je met ons mee gaat doen!

Wil je dit idee voor later opslaan?

Je hoeft alleen maar de link naar dit blogbericht toe te voegen aan je “Bladwijzers” of aan je "Favorieten", zodat je later je favoriete site snel in je browser kunt vinden.

Zo sla je de instructies op:

  • Op de computer: klik op het sterretje of de drie puntjes in de rechterbovenhoek of op het boekicoontje in de linkerbovenhoek (afhankelijk van de browser die je gebruikt).
  • Op je Android-smartphone: klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en vervolgens op het sterretje.
  • Op je iPhone: Klik op het boekicoontje linksonder en voeg de link toe aan jebladwijzers of boekenlijst.

Met de nieuwsbrief van Wunderlabel mis je niets meer!

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe creatieve instructies, tips en inspiraties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en profiteer onder andere van onze geweldige acties!