Sluit ×
Winkel 
flag_nl
 / Taal 
flag_nl
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Kies uw valuta

Creatieve blog van Wunderlabel!

Van Terra on 06-08-2018

DIY Zomer project - kinderriem

DIY Zomer project - kinderriem

"Ook leuk om een bijpassende riem te maken!"

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Deze gemakkelijk kinderriemen kun je voor alle leeftijden maken. Het is een goede oplossing om reststofjes op te maken. Een leuk idee is om een bijpassende riem te maken! De D-ringen die je nodig hebt, zijn te vinden op de markt, in stoffenwinkels of online.   

Afmetingen riem: 67 x 27 cm, afhankelijk van de gebruikte afmetingen.

Dit heb je nodig:

  • Stof
  • 2 x D-ringen - wij gebruikte ringen van 2,5 cm breed, je kunt ook bredere of smallere ringen gebruiken, afhankelijk van de look die u wilt. Maak dan wel de stoffen breder of smaller.
  • Vlieseline - we gebruikten de G700, een lichtgewicht geweven type vlieseline - SF101 kan ook.
  • Garen in een bijpassende kleur

Meet de taille van het kind waarvoor je riem wilt maken en voeg 16,5 cm toe aan deze maten - onze taillemaat was 56 cm, dus hebben een stuk stof met de lengte van 72,5 cm nodig.

Bereken voor de breedte door twee maal de afmeting van de D-ring te nemen en tel daarbij 1,5 cm op. Wij hebben dus 6,5 cm nodig in de breedte. Knip dan de stof en voering uit. Leg dan de vlieseline aan de verkeerde kant van de stof en volg de instructies van de fabrikant om het vast te maken.

DIY Zomer project - kinderriem

Vouw de stof met de goede kanten en lange kanten op elkaar. Naai langs de lange kant met een naadtoeslag van 0,75 cm en leg een stiksteek aan het begin en einde.

DIY Zomer project - kinderriem

Draai de tube stof weer met de goede kant naar buiten en pers plat met de naden aan de zijkanten. Zodat je aan beide lange kanten kan naaien. Naai dan dicht langs beide lange kanten.

DIY Zomer project - kinderriem

DIY Zomer project - kinderriem

Vouw aan één uiteinde van de riem de stof met 0,75 cm om en daarna weer met 1,5 cm om tot een zoom te komen. Naai deze zoom dan vast.

DIY Zomer project - kinderriem

Schuif de D-ringen op de riem en zoom zoals je bij de andere uiteinde hebt gedaan, met de D-ringen in de vouw aan het einde van de riem.

DIY Zomer project - kinderriem

DIY Zomer project - kinderriem

Dan is je riem klaar om te gebruiken...

Hoe gebruik je de riem eigenlijk? Doe de riem om, schuif het uiteinde door beide ringen, draait terug, maar dan alleen over de eerste ring en onder de tweede.

DIY Zomer project - kinderriem

Wil je dit idee voor later opslaan?

Je hoeft alleen maar de link naar dit blogbericht toe te voegen aan je “Bladwijzers” of aan je "Favorieten", zodat je later je favoriete site snel in je browser kunt vinden.

Zo sla je de instructies op:

  • Op de computer: klik op het sterretje of de drie puntjes in de rechterbovenhoek of op het boekicoontje in de linkerbovenhoek (afhankelijk van de browser die je gebruikt).
  • Op je Android-smartphone: klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en vervolgens op het sterretje.
  • Op je iPhone: Klik op het boekicoontje linksonder en voeg de link toe aan jebladwijzers of boekenlijst.

Met de nieuwsbrief van Wunderlabel mis je niets meer!

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe creatieve instructies, tips en inspiraties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en profiteer onder andere van onze geweldige acties!