Scharen slijpen Quick-Fix

 

This method is actually not sharpening your scissors, but honing them.

 

Het gebeurt ons allemaal. Je werkt aan een project en je schaar begint er mee op te houden en knipt niet meer scherp. Dit is een snelle oplossing voor zulke situaties. Eigenlijk gaan we de schaar niet slijpen, maar gaan de schaar honen. Dat is het opvullen van de spleten. Met aluminiumfolie kun je namelijk de spleten in de schaar opvullen, waardoor de schaar een ‘soort van geslepen is’ om je project af te ronden. We raden je dan ook aan om evengoed een bezoek te brengen aan een  professionele scharenslijper. Deze folie quick fix is niet voor de lange termijn.

 

Wat heb je nodig:

Een lang stuk aluminium folie

Een botte schaar of een kartel schaar

Een restje stof om te testen

 

 

Vouw het aluminiumfolie een aantal keer, zodat je meerdere lagen hebt om door te knippen. Knip met de botte schaar een aantal keer het door aluminiumfolie.

 

 

Test dan de schaar op een restje stof, welke je niet meer gebruikt. Als de schaar nog steeds hapert, knip nog een aantal keer door de aluminiumfolie.

 

 

Nu moet je schaar weer scherp kunnen knippen! Meer dan logisch is wanneer je talloos door het aluminiumfolie knipt en je schaar bot blijft, je deze quick fix dan maar moet overslaan en direct naar een scharenslijper moet gaan.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Follow and share!
Facebook
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Enjoy this blog? Please spread the word!